‘Gezondheid’ in al zijn facetten voor alle soorten doelgroepen is een populair ‘topic’. Het is veel besproken, bediscussieerd, beschreven, betwitterd en bezongen. In elke editie publiceren we de ‘pareltjes’ van wat we in de (sociale) media tegenkomen. Ook iets tegengekomen om te delen? Mail het naar de redactie van het Samen voor Gezond-magazine.

Elke dag is buitenlesdag?!

Het was even doorbijten als je dit jaar op Nationale Buitenlesdag buiten les wilde geven. Het was immers guur en nat op 5 april. Maar er komen nog mogelijkheden genoeg: de Stichting Nationale Buitenlesdag (initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie) streeft er immers naar dat 25% van de lestijd buitenlestijd wordt! Want buitenlessen hebben een enorm positief effect op leerprestaties en gezondheid. Lees hier verder.

Meepraten over de gezonde sportomgeving?

Hoe mooi zou het zijn om in onze regio van de gezonde sportomgeving de norm te maken. Waar gezond eten en drinken wordt aangeboden. En waar jongeren géén ongezond gedrag aanleren, zoals roken of problematisch alcoholgebruik. Meer weten? Kom naar de speciale bijeenkomst op 19 mei. Lees hier verder.

Bijeenkomst ‘Rookvrije sportclub’ boekt bescheiden resultaat

De maatschappelijke beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' wordt steeds groter. Acht op de tien Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn. Landelijk zijn er momenteel 1700 sportclubs rookvrij gemeld. Ook in onze regio zijn er initiatieven onder de noemer ‘Rookvrij ZHZ’. Lees hier verder.

aap, noot, mies … en does

We kennen hulphonden in soorten en maten. Niet alleen bij de begeleiding van mensen met een visuele beperking, maar ook als een paar extra ‘handen of voeten’ bij mensen met fysieke beperkingen. Steeds vaker hoor je ook van hulphonden op school. Zoals ‘voorleeshond’ Rosie op de basisschool Het Kristal in Dordrecht. Lees hier verder.

Campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ ook in Zuid-Holland Zuid

Dementie is in 2040 de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Dementie werkt ontwrichtend, voor zowel de persoon die het treft als voor zijn naasten én de samenleving in het geheel. Met een gezonde leefstijl is 30% van de dementiegevallen te voorkomen. Bij 50- tot 70-jarigen zelfs 50%. De helft van de Nederlandse bevolking weet dit niet. Daarom sluit regio Zuid-Holland Zuid aan bij de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’. Lees hier verder.

Wil je reageren of meer weten? Laat het ons weten.